Animals
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Acest forum este dedicat animalelor
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Totul despre aceasta rasa canina

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
D33Ni
Admin
Admin
D33Ni


Mesaje : 116
Puncte : 272
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 26
Localizare : Dr.Tr.Severin (Mehedinti)

Totul despre aceasta rasa canina Empty
MesajSubiect: Totul despre aceasta rasa canina   Totul despre aceasta rasa canina EmptyJoi Iul 14, 2011 1:36 pm

Tara de origine: Germania

Inaltime:M 60-65cm, F 55-60cm

Greutate:25-40 kg

Culoarea parului: neagra sau neagra cu desen caracteristic, reprezentat de forme brune, maronii, roscate, galbene, gri-fier, cenusiu, precum si culoarea aguti(lupie).



Caracteristici: cainii Ciobanesc German au fost considerati mult timp ca forma domesticita a lupului, datorita asemanarii aparente cu acesta in ceea ce priveste aspectul general.Tipul vechi al rasei Ciobanesc german se presupune ca a aparut undeva pe la mijlocul secolului al XVII-lea, forma moderna fiind descrisa pentru prima data intr-un standard in anul 1884.Un rol important in cresterea si selectionarea rasei Ciobanesc german a revenit capitanului de cavalerie Max Von Stepanitz.



Rasa ciobanesc german este reprezentata de pui cat si de adulti curajosi, inteligenti, fideli, atasati de stapan si de familia lui. Rasa ciobanesc german este usor de educat, are placerea de a invata. Se adapteaza usor oricarei situatii neprevazute. Calitatile sale fizice si psihice au dat posibilitatea utilizarii in cele mai variate sfere de activitate, de la munca de paza si aparare, pana la cea de insotitor al nevazatorilor, salvamont, caine de interventie in caz de cataclisme naturale, incendii, depistarea de stupefiante, fapt pentru care rasa ciobanesc german a cunoscut cea mai mare raspandire si utilizare.



Cand facem referire la aceasta rasa, trebuie sa ne gandim ca avem de-a face cu numarul unu pe plan mondial din punctul de vedere al capacitatii sale de a fi instruit, deci, in cazul in care dorim o rasa mai putin activa, alegerea este total gresita.

Chiar daca exemplarele de Ciobanesc German nu sunt mereu primele la competitiile de dresaj, de orice natura ar fi acestea, un singur lucru este sigur: un pui de Ciobanesc german care provine din parinti corespunzator selectionati va avea un caracter cu adevarat echilibrat si va putea cu usurinta trece peste examenele de lucru, fie ca provine dintr-o linie de "frumusete" fie provine dintr-o linie "de lucru".

Altfel spus, marele castig al sistemului de selectie rigid, "cu ochelari de cal", de tip german este ca "aschia niciodata nu sare departe de trunchi", spre deosebire de alte rase, unde, din parinti campioni la lucru, pot rezulta produsi care se sperie la focul de arma sau au deficiente severe de caracter: frica sau agresivitate sporita.



De aceea, in momentul in care alegem un exemplar al rasei ciobanesc german, trebuie sa ne gandim ca am ales sa fim profesionisti in dresaj si nu trebuie niciodata sa ne multumim cu un simplu caine de companie, deoarece ar fi echivalent cu a conduce un bolid precum Ferrari cu 50 km/h...

Antrenamentul rasei Ciobanesc German trebuie inceput cu multa rabdare, fara graba, pentru ca "picurii de strop cu strop fac al marilor potop"... daca intelegeti ce vrem sa spunem...Cine se va grabi va obtine intotdeauna rezultate mediocre sau mai rau....submediocre.Datorita conformatiei anatomice particulare, radical fata de conformatia altor rase de caini, este total contraindicat sa fortam din punct de vedere fizic un pui de Ciobanesc german pana la atingerea varstei de maturitate....adica de un an, atunci cand scheletul acestuia este in mare parte format.

Insa nu inseamna ca recomandam inceperea antrenamentului dupa varsta de un an, ci doar ca puiul de Ciobanesc german trebuie antrenat cu responsabilitate, fara a se parcurge distante prea lungi si fara a sari garduri inalte in perioada copilariei. Dupa ce a crescut, puiul fragil de Ciobanesc german va deveni un veritabil sportiv, capabil sa parcurga distante interminabile intr-un trap intins sau sa execute sarituri cu usurinta a unor garduri de 2 metri si jumatate.

Nu trebuie uitat ca rasa Ciobanesc german nu este cea mai bine cotata, daca o luam pe bucati, la nici una dintre probe: disciplina, urma, atac, dar devine de neintrecut atunci cand ne gandim la insumarea lor. Altfel spus, pastrarea nealterata a caracterului rasei Ciobanesc german inseamna o instruire completa a cainelui.



Desi la origine rasa Ciobanesc german a fost folosita doar pe post de rasa de turma, intrebuintarea rasei a inceput cu timpul sa se diversifice, la ora actuala Ciobanescul german fiind folosit cu deosebit succes la examene de lucru (IPO sauring), in cadrul politiei, in diverse actiuni de salvare (caine pentru calamitati), pe post de caine salvamontist, ghid de mare baza pentru persoanele nevazatoare sau depistator de stupefiante.

Inainte de inceperea propriu-zisa a antrenamentului, este cu adevarat esential sa intelegem bine rolul stimulilor (hrana sau obiect miscator), fara de care un rezultat exceptional este de neconceput, epoca dresajului facut "mecanic" fiind de mult apusa.

Chiar daca la inceput stimulul "hrana" pare sa fie mai eficient, deoarece un pui de ciobanesc german si nu numai functioneaza mai degraba ca un tub digestiv, pe parcurs nevoia de joaca creste considerabil, ceea ce aduce un castig de cauza enorm pentru toti stapanii care au avut rabdare suficienta pentru dezvoltarea pasiunii catelului pentru obiectele miscatoare (spre exemplu: mingea cu siret).

Deosebita atractie pentru minge este in acelasi timp si primul pas facut pentru insusirea comenzii "aport", comanda fara de care nu este de conceput promovarea unui examen de lucru la ora actuala, deoarece exista aport de pe sol, peste obstacol si peste palisada, care totalizeaza suficientde multe puncte astfel incat proba de disciplina sa nu poata fi promovata fara acestea.

Antrenamentul puiutului de Ciobanesc german incepe cu sectiunea "A" - urma, ce are ca scop principal dezvoltarea calitatilor native ale puiului prin trasarea unei urme de carne, fie continua (zeama de carne), fie folosindu-ne de bucatele mici presarate pe parcurs. Mereu, la sfarsit, trebuie sa existe o bucata de carne mai mare, care va constitui recompensa propriu-zisa (recompensa de final). Corectia mecanica pe urma este total neindicata, cainele trebuind sa parcurga urma cu maxima placere.



Sectiunea "C" - atac, aceasta nu se va incepe decat dupa ce cainele cunoaste notiunile de baza, adica, de disciplina (mersul la picior, comanda "lasa").

La momentul actual, atacul este privit, pentru examenele de lucru, ca un atac eminamente sportiv, cainele trebuind sa fie mereu usor de controlat, iar lasatul mansonului la comanda este esential pentru trecerea probei. Pentru a ne usura munca de mai tarziu, este deosebit de util sa invatam puiul de Ciobanesc german sa-si ceara obiectele prin latrat.

"Rutina" atacului consta in reflexul pe care il cream puiului, adica de a musca doar "infractorul" care se misca. Dupa ce "infractorul" s-a oprit, cainele trebuie sa lase priza, supravegheandu-l pe acesta cu atentie si provocandu-l prin latrat sa se miste din nou. Acest exercitiu se finalizeaza prin oferirea mansonului drept recompensa.

De retinut! Inaintea primului examen de lucru de tip IPO ("brevet de lucru international"), exista un examen premergator: BH care semnifica ("caine de companie"), care pe langa partea de disciplina, contine si un examen de socializare. De aceea, este foarte util sa invatam puiul de la varste foarte fragede cu natura, cu diverse zgomote, cu aglomeratiile oraselor, cat si cu ceilalti caini.

In principiu, rasa Ciobanesc german nu este agresiva in mod excesiv cu ceilalti masculi, dar recomandam supravegherea comportamentului de mic. Placerea deosebita de a urmari obiecte miscatoare nu trebuie sa determine cainele sa fie agresiv fata de biciclete, copii care fug, patinatori etc.

Tot de la varste fragede, puiutul de ciobanesc german va trebui deprins cu o larga varietate de mijloace de transport: tramvai, tren, lift, avion, masina etc. Este foarte posibil ca un caine care participa la competitii sa colinde locuri foarte variate si indepartate, astfel incat mijloacele de transport sa joace un rol important de-a lungul vietii acestuia.

Desi poate la prima vedere poate parea fragil in perioada de dezvoltare (poate ni se pare ca este putin slabut), din cauza unei conformatii anatomice cu angulatii foarte inchise, la varsta maturitatii, Ciobanescul german devine un adevarat campion al utilitatii, el fiind prezent cu rezultate bune in toate sporturile canine.

Sursa :
http://www.caini-pisici.ro/rasa-caini/Ciobanesc_German_022.html


Totul despre aceasta rasa canina P_86_c10
Sus In jos
https://dog3.forumgratuit.ro
demon&angel
Animal
Animal
demon&angel


Mesaje : 62
Puncte : 83
Data de inscriere : 15/07/2011

Totul despre aceasta rasa canina Empty
MesajSubiect: Re: Totul despre aceasta rasa canina   Totul despre aceasta rasa canina EmptySam Iul 16, 2011 9:13 pm

Am cunoscut si noi un ciobanesc german femela pe nume Sarah va pun si cateva poze
Totul despre aceasta rasa canina 2775549207353f200886o
Totul despre aceasta rasa canina 27755515352fe3f52236o
La joaca cu Zebra si cu Demon
Totul despre aceasta rasa canina 2775550623b8a66073aao
Totul despre aceasta rasa canina 2775552577f39d7aeb6eo
Sper sa va placa!!
Sus In jos
 
Totul despre aceasta rasa canina
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Totul despre aceasta rasa !!!
» Totul despre aceasta rasa !!!
» Totul despre aceasta rasa !!!
» Totul despre aceasta rasa !!!
» Totul despre aceasta rasa felina

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Animals  :: Caini :: Rasa Ciobanesc German-
Mergi direct la: